פיתוח מוצר פטנט לייצור
עיצוב ופיתוח מוצר בשלבים הראשונים של היזמות (אם מתייחסים לנושאים שרלוונטיים לפיתוח המוצר) הוא בעצם השלב הראשון הדרוש בפיתוח והבאת רעיון לידי מוצר סופי. פיתוח מוצר מתחיל משלב הרעיון ומתקדם לקונספטים שהם ראליים ליישום. קונספטים אלה ייקחו בחשבון את המגבלות העיצוביות וההנדסיות שהועברו ע"י היזם, מנהל הפרויקט או הלקוח – ובהתאם יופקו מספר קונספטים עיצוביים. קונספטים אלו חייבים לקחת בחשבון פנים מסחריים/ שיווקיים וכו, אך לא אגע בנושאים אלו במאמר זה.
שלב הקונספטים למוצר, או שלב הרעיון למוצר, הם צעדים קריטיים ביותר וטעויות בשלבים אלו יכולות להתברר בהמשך כהחלטות שגרמו לכישלון, או להצלחה. בשלבים של הרעיון/ הקונספטים יבחר היזם, או מנהל הפרויקט, החלטות קריטיות באיך יעבוד המוצר בצורה כללית (הפעלה ע"י בטריות/ חיבור ישיר לחשמל לדוגמא), נראות חיצונית ואיך הלקוח ישתמש במוצר (האם ירכיב אותו/ יקבל מורכב לדוגמא), וכ"ו.
בשלבי פיתוח מוצר מתקדמים, ושלבים של דיונים פרטניים יותר, כגון: עם איזה חומר גלם לייצר, איך יורכבו החלקים וכו – טעויות בשלבים אלו הן קטנות יותר וסיכוי נמוך יותר שיגרמו לכשלון מוחלט של החברה או המוצר.
לעומת זאת – החלטה שגויה לגבי אופי המוצר/ הקונספט העיצובי יכולות להכשיל את כל המוצר.
לדוגמא נוספת (קצת קיצונית – אבל ממחישה בצורה נכונה את החשיבות בבחירת הקונספט העיצובי של המוצר המיועד):

נניח שאני רוצה לפתח שירותים לבית. אם אבחר קונספט עיצובי של שירותים מתקפלים שכל פעם צריך לשלוף אותם החוצה מהקיר בצורה ידנית – מניח שהמוצר/ החברה לא תצליח בהחדרת המוצר לשוק.
בוא נניח שלא בחרתי שירותים מתקפלים לשוק הביתי – אלא בחרתי בקונספט של שירותים עם ניאגרה למים שנמצאת מתחת לאסלה והורדת המים מתבצעת ע"י שאיבה חשמלית שמתחילה עם לחיצה על כפתור הפעלה פשוט. אם זאת, כשבוחנים את הקונספט יש צורך לקחת בחשבון מה מקום של הניאגרה ומה יהיה דרוש מהמתקין (למשל – יש צורך בנקודת חשמל?, בנגישות לניאגרה לתיקונים, מחיר מיועד לצרכן, אופי ואחוז חדירה צפוי, צפי הכנסות וכו וכו). בחירת קונספט הסופי להמשך עבודה מחויבת במידע ממגוון תחומים ופידבקים ממספר מחלקות. מטרת היזם היא להשיג כמה שיותר מידע, בכמה שיותר תחומים, על מנת לאפשר ליזם לקחת החלטות נכונות עד כמה שניתן בשלב בו הוא נמצא.
כפי שציינתי למעלה – אם היזם, מנהל הפרויקט, או החברה תחליט לבצע את הצנרת מפלסטיק כזה או אחר, מחומר גלם כזה או אחר – זו החלטה חשובה אבל פחות משמעותית מבחינת אופי השפעתה על הצלחת/ כישלון המוצר/ החברה. בכל מקרה – דיונים ובדיקות אלו יעשו בהמשך התהליך, ולא בשלב הקונספטים למוצר/ הרעיון למוצר.
הקמת סטארט-אפ או חברה מתחיל מהיזם – היזם הוא הרוח שבמפרשים. בתחילת הדרך היזם שיגיע עם רעיון ייקח לבדו את ההחלטות לגבי איך להתקדם הפרויקט, איזה קונספט עונה יותר על הדרישות, איך יתופעל המוצר העתידי ואיך הוא יהיה בנוי. החלטות אלו יקבעו בסופו של דבר עם איזה חבילה יגיע היזם למשקיע הפוטנציאלי, מה יוצג לו (גם בפן של פיתוח המוצר וגם בפן העסקי/ מסחרי) ובאיזה אופן. בהתאם – כבר בשלבים הראשונים של המיזם – היזם חייב לאסוף וללמוד כמה שיותר אינפורמציה על השוק, המתחרים, דרכי מכירה והגעה ללקוח, יתרונות וחסרונות של החלטות מסחריות ועסקיות, וכ"ו. ככל שהיזם יאסוף יותר נתונים בשלבים הראשונים של הפרויקט, כך ההחלטות שייקח יהיו יותר מדויקות, ויאפשרו למיזם להתקדם לכוון הצלחה.
יזמים שמבצעים תהליכים בחברת B-Focus עוברים את כל השלבים הנ"ל תוך קבלת ליווי עסקי מקיף שמאפשר התבוננות על התהליך כולו מפרספקטיבה רחבה. פרספקטיבה זו תאפשר ליזם לקחת החלטות בעלי רמת סיכון נמוכה עד כמה שניתן. החלטות אלו יובילו בסופו של דבר להצלחתו/ כישלונו של המיזם/ החברה.